24/10/2017

Høyaktuelle saker nå om dagen

Arbeidstilsynet har så vidt vi forstår kommet nesten i mål med revisjon av Norm for Kontrollomfang. Dette arbeidet har tatt lengre tid enn estimert, men det skal visstnok være i sluttfasen nå, og vil forhåpentligvis være lansert i oktober. Fagutvalget for sertifiseringsordningen har vært engasjert i dette arbeidet hele veien fra start. For videregående skoler som også driver med kontroll, vil dette muligens få noen mindre konsekvenser.

Bruk av simulator i sertifisert opplæring er et brennaktuelt tema nå om dagen, og dette gjelder også VGS. Det diskuteres høyt og lavt om hvor vidt simulator skal kunne erstatte timer i sertifisert opplæring, og ikke bare fungere som "tillegg" til timer som er pålagt i læreplanen.

Bruk av e-læring i sertifisert sikkerhetsopplæring er også et "brennhett" tema nå om dagen. Det som er det store spørsmålet er hvor vidt det skal tillates at e-kurs kan erstatte timer innenfor sertifisert sikkerhetsopplæring, eller om det kun skal være et tillegg eller supplement til hjemmestudium som støtte eller forberedelse til kurs. Flere videregående skoler venter spent på dette resultatet.

I tillegg diskuteres flere saker i bransjen:
-    Minikran, ny opplæringsmodul satt på agenda av Arbeidstilsynet
-    Hva har skjedd med status på uavhengig prøving siden februar

-    Nye opplæringsmoduler klare for betongfag.

 

I tillegg er dette en god nyhet. Nå får alle gruppene i NOORSI, herunder VGS-gruppen egen webside, facebook-side og eget lukket forum!  

Please reload